Služební vůz Zb 2- 31369

Před měsícem - v září 2020 jsem počítal, že příjde další vlna uzavírání všeho kvůli koronaviru a protože jsem tušil, že budu zavřený doma více než jindy, tak jsem si vytvořil dostatečné zásoby pro pohodlné modelaření. 
Mezi stavebnicemi vozů jsem našel vozovou řadu, která mě vždy lákala. Jedná se o vozy řady Zb. S menší úpravou těchto vozů můžeme postavit i nemocniční vlak, jaký roku 1918 připadl i ČSD. Některé vozy této řady jezdily jako služební v osobních a nákladních vlacích a dodnes se se zachovanými vozy můžeme setkat v můzejních sbírkách. V mírně poupravené podobě jsou zařazeny i do Legiovlaku.
Celá stavebnička vozu je zabalená do pytlíku. V pytlíku je přibalený i několikastránkový návod co kam patří. Součástí balení je též i menší pytlík s ložisky a tyčovými nárazníky, které jsou vytištěny na 3D tiskárně. No, je to paráda...
Vše jsem tedy vybalil na stůl a s Boží pomocí a s poslechem Morální teologie jsem začal.
Slepení základu vozu zabere tak 10 minut. Sám jsem nemohl věřit vlastním očím, jak to šlo rychle.
Pro úplnost je třeba dodat,  že zakoupená kovová kola jsem uložil do mosazných ložisek, které byly součástí stavebnice. Následovalo nalepení veřejkového obložení skříňě vozu, které je ve stavebnici modelu provedeno na hnědém papíře.
Na veřejkový základ pak příjde kostra skříně, která je vyrobena z lepenky. Nakonec jsem doplnil střechu. Ta se mi bohužel stále vlnila jinak, než jsem chtěl. U příštího vozu si to již pohlídám. Na dokončenou skříň vozu jsem nanesl leptíky s kováním. Na modelu to však zcela zaniklo. No, ale jsou tam.
Po přestříkání lesklým lakem jsem na vůz aplikoval obtisky, které na voze vypadají docela věrohodně a přizozeně.
Následovalo zašpinění střechy.
Myslím, že tento vůz přispěje k větší pestrosti mého parku služebních vozů, které se mi jednou na  mém kolejišti budou prohánět.